Utel AS søker ny toppleder  

Har du drivkraften og kompetansen som skal til for å skalere et internasjonalt teknologiselskap?

Teknologiselskapet Utel AS søker etter en operativ og strategisk Chief Executive Officer, som skal stake ut veien for videre vekst. 

Utel AS er en etablert og voksende aktør, med et godt omdømme innen sin nisje av telekom- og teknologibransjen. Det Grimstad-baserte selskapet består i dag av ti faglig sterke medarbeidere, og har i tillegg salgskontorer rundt omkring i verden. Utel har en internasjonal kundebase, med hovedvekt på telekommarkedet i Europa. 

– Rett kandidat har erfaring med strategisk forretningsutvikling, og trives med utadrettede markedsoppgaver og å bygge relasjoner internasjonalt, forteller Espen Zachariassen, CEO i Alytic. Relasjonsbygging er spesielt viktig for å kapre nye kunder og samtidig opprettholde den etablerte tilliten i markedet, påpeker han.  

Foto fra venstre: Vegard Tveter Jacobsen og Rune Borge Kalleberg.

Offensiv eier 

Utel eies av Alytic, som er et heleid datterselskap av Arendals Fossekompani – et av de eldste selskapene på Oslo Børs og en betydelig industriell aktør 

I praksis betyr dette at Utel har en sterk og dedikert eier i ryggen, som bistår både operativt, strategisk og finansielt. I salgsarbeidet er dette også en styrke, siden eiersiden representerer en tyngde og trygghet for potensielle kunder. Den nye lederen vil også få nytte av nettverket rundt Alytic, da det legges til rette for å utveksle erfaringer og kunnskap på tvers av porteføljeselskapene.  

«Den nye lederen vil være omgitt av dyktige støttespillere. Alytic har et stødig team som kanaliserer sin spisskompetanse inn i Utels daglige drift»

Frode Gorseth, nåværende CEO i Utel

Internasjonal vekst 

Gorseth har vært i Utel i 25 år, og var den første som ble ansatt i selskapet i sin tid. Han blir værende i Utel, men ønsker nå å flytte fokuset til bedriftens produktutvikling.  

– Jeg ser frem til å ta imot en visjonær CEO som skal lede Utel gjennom en ny og spennende vekstfase. Vi har konkurransedyktige kvalitetsprodukter og løsninger som fortjener økt synlighet i markedet, konstaterer han. 

Foto: Frode Gorseth, nåværende CEO i Utel.

Gorseth er lokalisert på kontoret i Grimstad, men det er ingen forutsetning at den kommende konsernsjefen må jobbe derfra. – Det er viktigere for oss å finne riktig vedkommende. Uavhengig av hvor man har sin base, vil man arbeide i et internasjonalt miljø, med forretningsreiser til en rekke land, utdyper han. 

Ledende løsninger 

Utel tilbyr i dag brukervennlige og fleksible løsninger innen nettverksovervåkning og svindelhåndtering. Sistnevnte baserer seg på avansert kunstig intelligens og maskinlæring. 

Vi opplever økt etterspørsel i markedet etter tjenester knyttet til telefonsvindel. Både i inn- og utland øker myndighetene presset på operatørene til å håndtere denne problematikken bedre, forteller Gorseth. – Grunnet produktenes kompleksitet er det følgelig en fordel dersom man har erfaring og nettverk innen telekom- og teknologibransjen, understreker han. 

Utel tar sikte på å skape smartere og mer effektive løsninger enn konkurrentene, og har som mål å bli en ledende leverandør innen svindelhåndtering. Dagens løsning skiller seg fra konkurrentenes ved at man avdekker unormaliteter i trafikkmønsteret, kontra å spesifikt lete etter svindeltilfeller.  

Store muligheter 

– Å ha en nysgjerrig tilnærming for å avdekke kundenes behov, for deretter å utvikle tilpassede løsninger for å møte disse, vil være en særdeles viktig egenskap i arbeidet med å drive Utel videre, forklarer Eivind Klevmoen Døvik som er forretningsutvikler i Alytic, og en av dem som jobber tettest med Utel. – Det gjelder å ha en indre driv og sult etter å skape resultater, påpeker han. 

– Den nye CEO-en vil få en uslepen diamant i hendene, supplerer den engasjerte konsernsjefen i Alytic, Espen Zachariassen. – Med rett strategi vil det være uante muligheter til å bygge selskapet videre, fortsetter han.  

Foto fra venstre: Harald Nordgård-Hansen, Mahesh Livera og Rune Borge Kalleberg.

Ønsker du å vite mer om stillingen?

Søknadsfrist 07.05.2024.

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss!

Rolf Michaelsen
Partner
975 35 754 LinkedIn profil
Thomas Seljevoll
Partner
909 76 001 LinkedIn profil