Anerkjent og innovativt maritimt kommunikasjonsselskap søker Sales Manager

Telenor Maritime er en av de aller største internasjonale aktørene innen avansert digital kommunikasjon til havs. Selskapet vokser stadig og nyter høy tillit i markedet.

Kort fortalt leverer Telenor Maritime driftssikre kommunikasjonsløsninger til fiskefartøy, handelsskip, cruisebåter, ferger og offshore-installasjoner. Dedikerte mobilnett sørger for telefoni og intern kommunikasjon med tilnærmet samme kvalitet som på land. Trafikken mellom land og sjø går via satellitter, radiolink og andre teknologier.

– Skipsfarten har tradisjonelt vært noe tilbakeholden med innføring av digitale og automatiserte løsninger, sier Head of Sales, Roger Vimme. – Men nå ser vi at etterspørselen har skutt fart for alvor. Det skyldes ikke minst krav til teknologi som bidrar til lavere energibruk og utslipp, og til effektivisering og kvalitetsforbedring på skip og plattformer.

Telenor Maritimes produkter og løsninger, dels utviklet på egen hånd, dels i samarbeid med internasjonalt anerkjente aktører, er blant de mest innovative og etterspurte i bransjen. – På flere områder er vi enerådende, sier Vimme. – Men suksess kommer ikke av seg selv. Det gjelder å ligge foran i utviklingen, og det klarer vi!

sales manager telenor maritime

Foto fra venstre: Morten Aarvik, Sveinung Sætre, Roger Vimme og Jan Espen Myhren.

Teknologi helt i forkant

Med 5G-nett og smarte kommunikasjonsoppsett ombord åpner Telenor Maritim for svært avanserte gjøremål, som autonome operasjoner, styring av dypvanndroner og digital driftsovervåking, forklarer Vimme. – Løsningene vi leverer, handler mer og mer om kunstig intelligens, IoT, fulldigitalisering og automatisering, inkludert selvgående skip.

– Vi opererer globalt, selv om hovedmarkedet ligger i Europa og USA, sier Vimme. – Skal vi skreddersy kommunikasjon for store, internasjonale oppdragsgivere, må vi kjenne organisasjonen og særtrekkene deres. Vårt salgskorps må håndtere alt fra toppledere til kundens operatører ombord.

Vimme beskriver ellers salgsarbeidet som preget av samhandling med praktisk orienterte kunder, der respekten for hva Telenor Maritime står for, er stor. – Våre Sales Managers har nytt godt av selskapets ry som innovativ og pålitelig leverandør siden 2002. Sammen med støtte fra selskapets ulike fagteam gir det armslag for svært gode salgsprosesser.

sales manager telenor maritime

Foto fra venstre: Roger Vimme og Sveinung Sætre.

Salg og kundeoppfølging på internasjonalt nivå

– Når vi nå leter etter ny Sales Manager, håper vi å få tak i en person som kombinerer teknologikunnskap med innsikt i salgsarbeid på internasjonalt nivå, sier han. – Nedslagsfeltet er først og fremst ferje- og cruiserederier, men gjerne også andre segmenter. Telenor Maritime søker hele tiden å utvide porteføljen, både geografisk og etter kategorier.

– Det krever spesielle egenskaper å håndtere oppdragsgivere som alle har sin forretningspraksis, påpeker Vimme. – Språklige egenskaper og sosiale antenner må være på plass, og den vi leter etter, må inngi troverdighet, kunne lese andre mennesker og ha evne til å leve seg inn i kundens behov og forventninger. Løsningsorientert er et godt stikkord her!

I tillegg til å drive salgsarbeid, takler Vimmes ti Sales Managers forhandlinger og avtaleinngåelse på internasjonalt nivå. Budsjettansvar er også en del av ansvarsområdet, det samme er kalkyler og forecasting på vegne av kunden. – Stillingene handler i høy grad om å være fasilitator, fra oppstart til gjennomføring og oppfølging av leveranser, sier han.

«Vi tilbyr kurs, og i starten får du tilgang til egen fadder. Kulturen vår er dessuten basert på kunnskapsdeling og tverrfaglig samarbeid. Og for den som ønsker å utvikle egen kompetanse videre, har vi vårt eget Telenor Academy.»

Roger Vimme, Head of Sales

Læringsarena og egenutvikling

– Vi verdsetter fartstid fra offshore og skipsfart, fortrinnsvis med teknisk salgsarbeid i maritime virksomheter, sier Vimme. – Vi forventer også utdanning som matcher arbeidsoppgavene. Jeg vil føye til at stillingen passer kandidater som er lærelystne, nysgjerrige og evner å sette seg inn i teknologien bak løsningene våre.

– For å komme raskt inn i hva vi driver med, verdisettet vårt, og måten vi jobber på, har vi egne opplegg for nyansatte, legger Vimme til. – Vi tilbyr kurs, og i starten får du tilgang til egen fadder. Kulturen vår er dessuten basert på kunnskapsdeling og tverrfaglig samarbeid. Og for den som ønsker å utvikle egen kompetanse videre, har vi vårt eget Telenor Academy.

Høy trivselsfaktor

Arbeidsmiljøet i Telenor Maritime beskriver han som uformelt, stimulerende og gjennomsyret av trivsel og inkludering. – Medarbeidermålingene viser svært høy grad av jobbtilfredshet, og slik har det vært siden starten. Her skjer det nye ting hele tiden, og du er omgitt av kunnskapsrike og hjelpsomme kolleger.

At stillingen er lagt til Arendal, anser Vimme som et stort pluss. – Vi har trivelige og hensiktsmessige lokaler, sentralt plassert i en by der det skjer veldig mye for tiden. Rundt oss vokser teknologibedriftene, batterifabrikken Morrow er under bygging, og så vel Arendal som de nærliggende byene har rikelig med tilbud for fritid, kultur, utdanning og uteliv.

Interessert i å vite mer om stillingen?
Søknadsfrist 03.04.2024.

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss!

Bjørn Åstveit
Hodejeger / Partner
951 20 526 LinkedIn profil