Veldrevet emballasjeprodusent søker administrerende direktør

Berry Packaging Norway AS er det fulle navnet til produksjonsbedriften på Lund i Kristiansand. Ettersom Svein Egestad, bedriftens mangeårige daglige leder, snart skal gå av med pensjon, søkes det nå etter hans etterfølger.

Bedriften er en del av det globale konsernet Berry Global Inc. Det har hovedkontor i USA og totalt 48 000 ansatte fordelt på om lag 300 fabrikker. En av disse er altså Berry Packaging Norway på Lund, der Svein Egestad er administrerende direktør (General Manager). Han startet karrieren i selskapet tilbake i 1986. Fra 1995 har han hatt fast tilhold i Kristiansand, først som økonomidirektør og deretter som adm.dir. fra år 2000.

Svein Egestad skal altså snart, det vil si innen 31. desember 2024, trekke seg tilbake etter 24 år som adm.dir. Han har i denne tiden hatt det overordnede ansvaret for både fabrikken i Kristiansand og salgskontorene i Europa. Nylig har imidlertid en av selgerne rykket opp internt og vil få ansvaret for salgskontorene, og rapportere videre til adm.dir.

– Dette innebærer at min etterfølger får mindre utstrakt reisevirksomhet enn jeg selv har hatt opp igjennom, i alle fall før pandemien, sier Egestad

Foto: Svein Egestad, nåværende Administrerende Direktør.

Avansert teknologi

Egestad forteller at bedriften produserer forskjellige typer næringsmiddelemballasje basert på en teknologi der ørsmå plastpellets som importeres fra USA og Midtøsten, smeltes og trekkes ut i store ark og stanses ut. Et typisk konsept i Norge er en skål som forsegles, som f.eks. Prior kylling eller nakkekoteletter fra Gilde.

Stort marked

Selv om det norske markedet er viktig nok, der Nortura er en storkunde, påpeker Egestad at eksport står for 90 prosent av en total omsetning på 230 millioner i 2023. Bedriften har fem salgsselskaper i Finland, Frankrike, Tyskland, Spania og England og totalt 68 ansatte, hvorav 54 befinner seg i Kristiansand – nærmere bestemt i et helt kvartal på i alt 10 000 kvadratmeter.

Finansiell forståelse

– Når det gjelder hva slags erfaring og bakgrunn vi vil se etter blant aktuelle kandidater, er det ingen tvil om at god finansiell innsikt og forståelse har avgjørende betydning, sier Egestad. – Eierne våre er svært opptatt av lønnsomhet og god finansiell styring, og ser for seg at bedriftens sunne, stabile vekst skal videreføres. I den forbindelse ser vi gjerne for oss en kandidat med finansiell utdanning / revisjonsbakgrunn, selv om vi selvsagt også er åpne for andre utdannings- og erfaringsløp, understreker han.

«Eierne våre er svært opptatt av lønnsomhet og god finansiell styring, og ser for seg at bedriftens sunne, stabile vekst skal videreføres.»

Svein Egestad, Administrerende Direktør

Stø kurs

Egestad viser også til at Berry Packaging Norway er en særdeles stabil og veldrevet bedrift, med kunnskapsrike medarbeidere som i likhet med Egestad har vært i selskapet i en årrekke. 

– I den forbindelse ser vi etter kandidater med gode lederegenskaper; en strukturert lagspiller med gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, som ønsker å bygge videre på det som fungerer og som ser de store linjene. Noen års ledererfaring er derfor en nødvendighet, men kompetanse i kombinasjon med personlig egnethet vil bli tillagt større vekt enn antall år i arbeidslivet, fremholder han.  

Foto: Svein Egestad på besøk i fabrikken.

Solid posisjon

Svein Egestad forteller at Berry Packaging Norway har en solid posisjon i konsernet, takket være god styring og solide lønnsomhetstall over tid.

– Den nye daglige lederen skal bygge videre på dette, og få ledergruppen – bestående av adm.dir., økonomi-, markeds- og produksjonssjef – og annet nøkkelpersonell til å jobbe like godt sammen i fremtiden som de gjør i dag. De aller fleste som jobber i bedriften har vært her i mange år. Vi legger stor vekt på trivsel og inkludering, og ikke minst er både vi og være eiere særdeles opptatt av sikkerhet knyttet til hygienekrav og HMS, avslutter Svein Egestad, som nå ser frem til å få en strukturert og fremadstormende etterfølger til suksessbedriften i Kristiansand. 

Interessert i å vite mer om stillingen?
Søknadsfrist 06.08.2024.

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss!

Rolf Michaelsen
Daglig leder
975 35 754 LinkedIn profil
Nina Håland
Rådgiver
975 91 991 LinkedIn profil